Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju dödade vid Israelangrepp

Annons

Sju palestinier dödades vid flera israeliska angrepp på lördagen och natten till söndagen.

Ett tiotal palestinska raketer slog under lördagen ner i Israel utan att skada något annat än byggnader i städer nära gränsen till Gazaremsan. En Hamasstyrka raketbesköt också en israelisk schaktmaskin varvid ett par soldater fick lätta skador.

Vid de israeliska angreppen på lördagen dödades sammanlagt fyra palestinier. Bland de döda fanns en 15-åring.

En robot träffade en bil och dödade tre människor strax före gryningen på söndagen i Gazaremsan, uppgav både sjukvårdspersonal och lokala vittnen. En talesman för Israels militär bekräftade att ett angrepp skett. Talesmannen hävdade att explosionen blev våldsam när bilen träffades, vilket skulle tyda på att den var lastad med ammunition.

Ett andra israeliskt anfall mot en verkstad i norra Gazaremsan förstörde byggnaden utan att skada någon, uppgav invånare i staden Beit Lahiya där verkstaden låg.

Israel inledde i onsdags en anfallsvåg från luften mot Hamasmål i Gazaremsan och höga israeliska företrädare har talat om att de överväger ännu skarpare åtgärder.

Samtidigt pågår den upptrappade inre konflikten mellan palestiniernas al-Fatah- och Hamasanhängare. Trots upprepade avtal om vapenvila mellan gruppernas ledare tycks inte striderna kunna hejdas. Striderna mellan grupperna är inne på sin andra vecka och de har krävt ett stort antal dödsoffer.

TT

Mer läsning

Annons