Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju åtalade i utpressarhärva

Annons

Sex män och en kvinna i en utpressningshärva med kopplingar till det kriminella mc-gänget Bandidos åtalades på fredagen vid Stockholms tingsrätt.

Av de åtalade är en 35-årig man medlem i Bandidos i Ludvika medan två andra tillhör två supporterklubbar till Bandidos. 35-åringen åtalas för misshandel, utpressning, försök till utpressning och brott mot inkassolagen.

Vice chefsåklagare Per Lindqvist hävdar att de åtalade i organiserad form planerat och i vissa fall också lyckats pressa två män i Stockholm på totalt drygt en miljon kronor sedan 2006. Åtalet omfattar tre fall av utpressning, varav två slutade med försök till utpressning.

Det fullbordade fallet genomfördes i januari 2006. Då trängde 35-åringen och en medåtalad man in i en lägenhet i Grängesberg. Där misshandlades lägenhetsinnehavaren, hotades och tvingades betala ut 50|000 kronor till de båda förövarna.

Från december 2006 och fram till april misstänks flera av de åtalade ha hotat en man i Stockholm och försökt förmå honom att betala ut 900|000 kronor till dem.

Enligt åklagaren ligger ouppklarade affärer i botten. En av dem som pressades på pengar känner inte alls de misstänkta medan den andre är gammal bekant till dem.

Ingen av de åtalade har erkänt men åklagaren tycker att han har stark bevisning som bland annat består av hemlig telefonavlyssning och annan spaning.

Rättegången inleds på onsdag.

TT

Mer läsning

Annons