Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju åtalade i utpressarhärva

Annons

Förutom den 34-årige Bandidosledaren är en 29-åring från Grängesberg och en 27-åring bosatt i Ludvika kopplade till Bandidos, de två sistnämnda som medlemmar i underavdelningen X-team.

Vice chefsåklagare och förundersökningsledaren Per Lindqvist, säger till TT att de åtalade i organiserad form planerat och i vissa fall också lyckats pressa två företagare på totalt drygt en miljon kronor sedan 2006.

Enligt åklagaren ligger ouppklarade affärer i botten.

Ingen av de åtalade har erkänt men åklagaren tycker att han har stark bevisning som bland annat består av hemlig telefonavlyssning och annan spaning.

– Det här fallet är ett typexempel på hur man inom ramen för sådana här klubbar bedriver en inkassoverksamhet, säger Per Lindqvist till TT.

De åtalade:

  • 34-åring från Ludvika, ledare för Bandidos i Ludvika, tidigare dömd till långa fängelsestraff. Nu åtalad för grov misshandel och utpressning, försök till grov utpressning och brott mot inkassolagen.
  • 27-åring från Ludvika, medlem i X-team, och tidigare straffad. Åtalas för grov misshandel och grov utpressning, vapenbrott, narkotika- och dopningsbrott, försök till grov utpressning, brott mot inkassolagen och brott mot knivlagen.
  • 29-åring från Grängesberg, medlem i X-team, åtalad för medhjälp till grov misshandel och grov utpressning.
  • 29-årig Bandidosmedlem från Valbo, åtalad för försök till grov utpressning och brott mot inkassolagen.
  • 39-åring från Solna, åtalad för försök till grov utpressning.
  • 35-åring från Haninge, försök till grov utpressning och brott mot inkassolagen.
  • 41-årig kvinna från Sollentuna, åtalad för medhjälp till försök till grov utpressning och brott mot inkassolagen.

Mer läsning

Annons