Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjätte sexigast i Sverige

Annons

Med en syster, Malin Smedberg, som glamourmodell så har Mikaela Larsson hela tiden haft någon att se upp till. Drömmen var att få vara med i herrtidningen Slitz och i förra numret gick hennes önskan i uppfyllelse. Det kan hon tacka sina kompisar för.

- Utan att säga något hade de skickat in en bild på mig och bara en vecka innan förra numret skulle pressläggas ringde de upp mig och frågade om jag var intresserad, självklart svarade jag ja, berättar Mikaela.

Plåtandet tog många timmar och betalningen var inte den bästa. För att få den perfekta bilden till tidningen krävdes cirka 200 tagningar, till en början med underkläder på, men även utan dem.

Varför gick du med på att fotograferas naken och sedan publicera bilderna?

- Jag tyckte det var en rolig grej. Jag är inte blyg av mig och det ökar mitt självförtroende. Jag tycker det är upp till var och en att bestämma vad man vill göra och jag tycker det är okej, säger Mikaela Smedberg.

Men vad säger folk till dig?

- Jag har jättebra stöd från mina kompisar och min familj, även om inte alla tycker om det. Vad folk utifrån tycker får stå för dem, pratar folk skit så struntar jag i dem.

Vad är skillnaden mellan Slitz och en vanlig porrblaska?

- Porrbilder, där man särar på benen och annat skulle jag aldrig ställa upp på. Bilderna i Slitz är mer av det sensuella slaget, det tycker jag är okej, men inte längre än så. Dessutom finns det många fina reportage i Slitz, den handlar inte bara om bilderna.

Mikaela Larsson har tillsammans med Elin Grindemyr, Nilla Molin och Madde Svärd, även de listade i Slitz, blivit uttagna att representera tidningen på sommarturnén. Temat är 1980-tal och varje Slitztjej ska sjunga en egen coverlåt.

- Jag ska sjunga "Cruel summer" av Bananarama.

Hur vill du att folk ska hantera det här och vara mot dig?

- Jag tänker inte be om ursäkt, det har jag ingen anledning till. Jag vill bara att folk ska veta att jag fortfarande är jag. Min dröm är att bli modell och det yrket borde accepteras av folk. Med kläderna på eller utan, det ska inte spela någon roll, säger Mikaela Larsson.

DENNIS JOHANSSON

Mer läsning

Annons