Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självscanning är helt suveränt

Annons

Svar till KOJV, 20 december:

Självscanning, eller shop express, handlar inte alls om att göra personalen arbetslös eller att öka arbetsbörda för kunden.

För det första är scanning helt frivilligt, som kund kan du bestämma alldeles själv om du vill scanna eller handla som vanligt.

Det handlar alltså inte alls om att tvinga folk att scanna, vilket påstås i insändaren den 20:e. För det andra så skulle jag knappast säga att det blir mer jobb för kunden. När du handlar på vanligt vis måste du först plocka ner varorna i vagnen, sedan upp på bandet och sist ner i en kasse.

När du handlar med scanner behöver du endast plocka ner varorna en gång, direkt i påsen. (Och scanna varje vara, förstås, men detta kan väl knappast ses som betungande?)

Att personalen skulle bli arbetslös på grund av självscanningen känns inte heller aktuellt, eftersom du alltid måste gå igenom kassan för att kunna betala.

På Coop forum finns det visserligen en snabbkassa, där du betalar med kort och sköter allt själv, men det kommer avstämningar emellanåt, och då behövs förstås personalen.

Personligen tycker jag att scanning är helt suveränt, man kan på en gång se att man inte överskrider sin budget och man slipper långa köer.

Ett solklart steg i rätt riktning för dagens stormarknader.

FLITIG SCANNARE

Mer läsning

Annons