Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självmordsförsök av japansk minister

Annons

Japans jordbruksminister Toshikatsu Matsuoka har försökt begå självmord. Han är medvetslös och hans tillstånd är allvarligt, meddelade polis i dag.

Ministern försökte hänga sig i ett bostadshus för parlamentsledamöter nära parlamentet i centrala Tokyo, rapporterade radiokanalen NHK.

Den 62-årige ministern hittades medvetslös i sin bostad, rapporterar Nippon Television. I medier har rapporterats att Matsuoka har koppling till ett antal skandaler med politiska fonder. Det handlar bland annat om att han redovisat stora hyresinbetalningar för sitt kontor när det i själva verket var gratis.

Skandalerna kring jordbruksminister Matsuoka har sänkt opinionsstödet för premiärminister Shinzo Abes regering, rapporterar AFP.

Två kommissioner som bildats för att stödja hans valkampanjer påstås ha fått pengar av företag som sedan fick kontrakt på statliga projekt.

Åklagare lät i förra veckan anhålla två höga tjänstemän i det statliga organ som delar ut kontrakt till bland annat vägbyggen i skogsområden.

En opinionsmätning i tidningen Mainichi Shimbun i dag visade att stödet för regeringen sjunkit till 32 procent, 11 procentenheter lägre än i april. Abe hade innan dess ansetts lätt kunna vinna i det val som ska hållas i juli.

TT

Mer läsning

Annons