Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självklart ordningsbetyg

Annons

Det är självklart att eleverna ska ha betyg i ordning och upp- förande. Det är en fråga om att sätta gränser. Ungdomar testar alltid hur långt de kan gå. Många elever klagar över oordning och för hög ljudnivå i klassrummet. Nu får lärarna äntligen ett effektivt och lättanvänt redskap för att skapa lugn och ro i klassrummet.

Unga drabbas i dag av tinnitus. Läkarvetenskapen har kommit fram till att detta väldigt ofta beror på för mycket buller och hög ljudnivå.

Oscar Högberg, före detta elev på Lugnetgymnasiet i Falun, skrev i en debattartikel den 28 april 2005:

"Det som håller på att hända är att lärare successivt tappar greppet om undervisningen, vilket leder till att disciplinen sjunker till en alltför låg nivå."

Den 11 maj 2005 skrev Daniel Åhlman:

"Som gymnasiestudent kunde jag förnimma ett slags kunskapsmässig kräftgång, på grund av att lärare och administration gav med sig och tillät en förslappad situation."

Strunta i vad flummiga skolledare säger. De pratar om att man ska ha en helhetssyn, angripa problemen från grunden med mera. Visst låter det vackert. Problemet är bara det att det tar för mycket tid och ork från lärarna. Då blir det ingen tid för undervisning alls.

SKATTEBETALARE

Mer läsning

Annons