Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista ordet inte sagt om alkoholtillstånd

Annons

Striden är inte över.

Mycket tyder på att Borlänge kommun överklagar beslutet att restaurang Liljan ska få behålla sitt alkoholtillstånd.

Före julhelgen sa länsrätten sitt. Restaurang Liljan ska få behålla sitt tillstånd att servera alkohol. Ett besked som ägaren och personalen hälsade med glädje.

Socialnämnden hade då beslutat att dra in rätten att servera alkohol, sedan man konstaterat överservering. Länsrätten rev upp det beslutet.

Men ännu tycks inte sista ordet vara sagt. Mycket tyder nämligen på att kommunen inom kort överklagar beslutet till kammarrätten. För att rätten över huvud taget ska ta upp frågan krävs dock prövningstillstånd. Kommunen har därför anlitat juridisk hjälp för att få en skrivning som gör att prövningstillstånd beviljas.

Socialnämndens ordförande Kristina Svensson (s) har ännu inte läst länsrättens dom, men hon har i alla fall muntligen fått ta del av innehållet. Hon har också socialnämndens godkännande för att göra ett eventuellt överklagande:

-Jag förstår inte hur de har tänkt, säger hon om resonemanget i länsrätten om att inga polisingripanden gjorts på restaurangen.

-Det står ingenstans i alkohollagen om polisingripanden.

Kristina Svensson menar att det kan vara viktigt för framtiden att få fastlagt hur lagen ska tolkas. Även om det blir ett väntat överklagande så får Liljan behålla tillståndet, tills en eventuell prövning skett i kammarrätten.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons