Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista gärdesgården riven

/

Annons

125 personer från näringslivet i både Falun och Borlänge, samt representanter från de båda kommunerna, bussades i går ut till festplatsen på en åker utanför Ornäs. Näringslivet Falun Borlänge stod som festarrangör och bjöd in gästerna till ett stort tält där middag serverades och musik framfördes av Clas Yngström och Malin Foxdahl.

Mellan för- och varmrätt fick gästerna tåga ut ur tältet och se när de båda kommunalråden gemensamt rev en bit gärdesgård som symbol för att samarbetet städerna emellan kan börja på allvar.

Under det gemensamma namnet Tvillingstäderna vill Falun och Borlänge föra fram regionen som en tillväxtort att räkna med. Om några veckor lanseras begreppet i en bilaga i Dagens Nyheter.

- Vi är 100 000 tillsammans, det betyder mycket när företag och verksamheter planerar för nyetableringar, sa Nils Persson (s) i sitt tal vid festen.

Mikael Rosén (m) höll med och tog skatteverket som exempel som först hade tänkt öppna regionkontor i Karlstad eftersom det inte fanns någon tillräckligt stor ort i Dalarna.

- Men sedan tänkte de om och insåg att Borlänge och Falun hänger tätt samman, då valde man att lägga verksamheten i Falun, det säger rätt mycket om hur viktigt det är att vi satsar tillsammans.

En av deltagarna på festen var Lars Jalkevik, vd för ett pensionsförvaltningsbolag.

- Den här tillställningen är jättebra. Vi måste samverka för att växa, säger Jalkevik som även är ordförande i Falun Borlänge amerikanska fotbollsförening.

- Vi tränar varannan gång i Borlänge och varannan gång i Falun. Vi har spelare från båda städerna för att kunna bli så bra som möjligt. Det är ett suveränt exempel på hur vi borde samarbeta på flera områden.

Mer läsning

Annons