Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista examen för en alldeles speciell lärare

Annons

Bra ytterkläder är vattenavvisande, men Djurmoskolans avslutningar är till och med regnavvisande.

Under årets skolavslutning tog regnmolnen omvägar runt Sifferbo campings utescen.

En rad elever spelade instrument och sjöng under ledning av lärarna Karin Bengtsson och Daniel Tjulander.

Eleverna var uppdelade i tre olika åldersgruppskörer och dessutom medverkade skolorkestern, en blockflöjtsgrupp och solisten Erika Jarefors.

Rektor Per Nordahl berättade att skolans 120 elever fungerat bra tillsammans och gav sjätteklassarna extra beröm -och var sin blomma -för att de tagit ett extra ansvar för de yngre eleverna. Desutom avtackade han speciallärare Göta Jonsson, som verkat som lärare under 40 år. Hon kom till Gagnef år 1970, då hon fick en tjänst som klasslärare i Mockfjärd.

-Men jag erbjöds att jobba som speciallärare, tog chansen och arbetade en tid vid fyra skolor: Utby skola, Färjbackens skola, Lindans skola och Kyrkskolan. Ibland flängde jag mellan skolorna på cykel, mindes hon.

Göta berättade att hon, pensioneringen till trots, inte känner sig speciellt gammal och förklarade att det beror på att hon haft ett bra stöd av elever, kollegor och föräldrar.

Hon önskade dem lycka till och förklarade att hon stod i begrepp att inleda ett evigt sommarlov.

-När ni så småningom får jullov har jag fortfarande sommarlov.

Per Nordahl överlämnade ett halssmycke i form av en ryggsäck i silver.

-I den kan du symboliskt samla alla dina roliga lärarminnen, sade han och Göta replikerade att den kommer att bli välfylld, men ändå väldigt lätt att bära.

Personalkören, ackompanjerad av en grupp gitarrelever, framförde Idas sommarvisa innan elevernas begränsade och Göta Jonssons eviga sommarlov inleddes.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons