Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simhallen stängd

Annons

Barn- och utbildningsnämnden, bun, i Älvdalen måste spara pengar. Genom att stänga simhallen kunde nämnden klara sig undan semesterpersonal och därmed minska kostnaderna.

Samtidigt förlorade bun också de kassaintäkter som simhallen normalt ger. Enligt uppgift 70 000 kronor i fjol. Detta att ställa mot en besparing på 100 000 kronor.

Den stora förloraren är de badsugna älvdalsborna och kanske framförallt de turister som söker sig till Älvdalen och Älvdalens vackra camping.

- Jag var beredd att hjälpa till med personal och receptionstjänster för att kunna ha simhallen öppen, säger Per Leandersson som tagit över campingen.

Nu kunde inte kommunen ta emot Pers erbjudande, och simhallen blir stängd under juli månad.

- Campingens gäster har uppskattat simhallen, så visst är det tråkigt att den är stängd. Förhoppningsvis blir det varmt och badbart på andra ställen, menar Per.

Per Leandersson hoppas årets sommarstängning får bli en engångsföreteelse, som inte ska påverka turisternas intresse för Älvdalen som resmål.

- Det är trist att det ska behöva vara stängt, och jag ser det här som ett exempel på att det är på tiden att kommunen inrättar en turist- och kulturnämnd, säger Peter Nygren, som motionerat om att bryta loss kultur- och fritidsfrågorna från bun.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons