Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sida-chef till Dalarna

Annons

Regeringen har utsett Maria Norrfalk till ny landshövding i Dalarna. Det innebär att Sida behöver en ny generaldirektör.

Maria Norrfalk slutar på myndigheten i förtid för att efterträda Ingrid Dahlberg på posten i Dalarnas län den 21 maj. Regeringen börjar se sig om efter en efterträdare.

"Jag har varit helt inställd på att fullfölja mitt uppdrag och stanna på Sida under ytterligare två år som är kvar av mitt förordnande. Det var mycket svårt att fatta beslutet att sluta på myndigheten", skriver Norrfalk i ett pressmeddelande från Sida.

Hon tillägger att tiden på Sida har varit mycket givande och intressant, men att svåra beslut också har präglat hennes tid där:

"Vi har till exempel fått omlokalisera delar av verksamheten till Gotland, vilket har varit och är mycket ansträngande för myndigheten."

Tidigare har Maria Norrfalk bland annat varit generaldirektör för Skogsstyrelsen.

"Som landshövding vill jag arbeta för att länsstyrelsen ska ge bra service till länets medborgare och kommuner. Jag vill starta med att besöka länets alla kommuner för att få kunskaper om länets möjligheter och utmaningar", skriver Maria Norrfalk.

TT

Mer läsning

Annons