Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Show, ös och rock´n´roll

Annons

Luciarocken börjar bli till åren -årets upplaga var den 19:e i ordningen -men har kvar sin fräschör, ungdomliga överraskningsförmåga och inte minst sin attraktionskraft.

-Lindberghallen var fullsatt och vi är jättenöjda, berättar Rosa Flank, föreståndare för Gagnefs fritidsgårdar, som tillsammans med Studiefrämjandet och gUNGA stod som arrangörer.

Johan Tjulander och Hjalle Östman, fältare/fritidsledare i Gagnef, var konferencierer och upptågsledare.

På scenen framträdde Dirt Poor från Orsa, Obsezzion, Falun, Sense to Fall, Djurås, Dropkick Chiuauas, Djurås och Bäsna, Sorgmantel, Malung och Falun, POOL, Gagnef, Radiation, Borlänge, Dark Distortion, Leksand, Abnormal, Falun, Blöw, Falun, Perkulator, Långshyttan, Sober Inflows, Borlänge, The Proof, Hedemora, Rebel State, Säter, och inte minst de slutliga Luciarocksvinnarna TruckDiesel från Malung.

Malungsbandet, som verkar efter mottot "Är man inte bäst får man showa lite mer", var enligt jurun bäst, men får gärna fortsätta att showa.

-Man behöver alltid showa lite mer, anser TruckDiesels Emil Wärmedal, som berättar att bandet spelat ihop i ett par år, att tre av medlemmarna är barndomskamrater och att musikstilen bäst kan beskrivas som multimetal.

TruckDiesel showade och rockade så att en gitarr gick i småbitar.

Det var överhuvudtaget mycket show under kvällen och prislistan (här intill) avslöjar en del av de planerade överraskningarna och spontana infallen.

Kvällen var, som Askungen föreställer sig en bal på slottet; "...alldeles, alldeles underbar".

Till stor del berodde det på att kvällen också var alldeles, alldeles drogfri.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons