Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexdömd drog tillbaka överklagan

Annons

Hovrättens dom mot en 35-årig man som begått sexuella övergrepp mot en rad unga kvinnor blev uppskjuten i sista stund.

Mannen drog tillbaka sin överklagan dagen innan domen skulle falla.

Den 35-årige mannen dömdes i Göteborgs tingsrätt till fyra års fängelse för bland annat våldtäkt i flera fall. Han hade stämt träff med flickor och unga kvinnor via olika modellsajter, och sedan utsatt dem för sexuella övergrepp.

Han överklagade till hovrätten, som höll sin förhandling i början av juli. Men på torsdagen, bara en dag innan domen skulle meddelas, tog målet en oväntad vändning. 35-åringen drog tillbaka sin överklagan, vilket kan göras ända fram till dess att domen faller.

Det innebär att större delen av hovrättens förhandling nu blivit betydelselös i efterhand. Åklagarens överklagan av tingsrättens dom var kopplad till 35-åringens klagan, och gäller därmed inte heller längre.

Mannen dömdes i tingsrätten för övergrepp på nio kvinnor. Men i två andra fall friades han. Dessa två flickor har själva överklagat tingsrättens dom, och begärt skadestånd. Hovrätten måste därmed nu ta ställning till just de delarna av åtalet, vilket man gör i en dom 27 juli.

35-åringen uppträdde på internet med olika alias, till exempel "Erik Moore", och uppgav sig vara art director för företag som skulle lansera underkläder. Mannen erkände i tingsrätten att hans avsikt hade varit att få sexuella kontakter, men han nekade till att ha använt våld eller hot.

Tingsrätten dömde mannen för flera fall av våldtäkt, köp av sexuella tjänster av barn, och för att ha utnyttjat barn för sexuell posering.

TT

Mer läsning

Annons