Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexårige David bäst på trampbil

Annons

- Jag har ingen egen trampbil. Vi har en Moon-bil på dagis, som jag tränat på. I Moonbilen trampar jag så här och i trampbilen så här, berättar sex-åriga David och visar olika vinklar med händerna när tidningen träffar honom hemma i Mora igen.


Lyssna på:ModemBredband
David Höglund, vinnare i trampbilsrally

David är uppklädd i den fräsiga raceroverall han fick för vinsten. Själv tycker David att han trampade jättefort när segern togs hem i Torsby.

Det var årgång 44 av trampbilsrallyt som ägde rum under midsommarfirandet i Torsby.

Under 1900-talets senare del tillverkade ett företag i Torsby mindre trampbilar, så kallade Johnnybilar. Första tävlingen ägde rum 1963.

Enligt tävlingsledaren Håkan Hallstensson var arrangemanget till en början öppet för dem som hade Johnny-bilar. För cirka tio år sedan upphörde tillverkningen i Torsby.

Sex bilar sparades för förvaring på ett lokalt fordonsmuseum. De sex fordonen plockas fram en gång per år till det årliga rallyt.

För att göra tävlingen rättvis bestämdes att den endast skulle vara öppen för sexåringar.

Tävlingen äger rum i centrala Torsby med start utanför gamla Posten. De tävlande färdas runt en sträcka på 150 meter.

De 25 deltagarna i årets upplaga tävlade i fem heat. Segraren i varje heat mötes final. Förutom heatsegern vann David finalen.

I första pris fick David en racer-overall. Om ett år återvänder David till 45:e rallyt och blir intervjuad samt får ta emot en större leksaksbil.

Tävlingen arrangeras av Torsby Rotaryklubb. Nästa år ska en staty avtäckas med alla segrarna genom åren inristade med namn på en minnestavla.

Resultat final: 1) David Höglund, Mora. 2) Felix Lindkvist, Rådom. 3) Filip Brådner, Oleby. 4) Gabrielle Nilsson, Torsby och 5) Matti Olsson, Torsby.

Fotnot: Hör David berätta på tidningens hemsida.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons