Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex per sal är ingen höjdare så låt Borlänge betala sin flygplats

Annons

Det vore nog nyttigt och lärorikt för landstingets förtroendevalda att göra en pryovecka på Falu lasarett. Det är inte så lång väg för er att gå, men det är väl för mycket begärt.

Det är lättsammare att sitta vid ett bord och bara nicka ja eller nej, innan Alf Johansson slår klubban i bordet.

Efter en vecka här, så kanske ni kom underfund med vad det hela handlar om, det är faktiskt sjuka människor i olika stadier, samt personal som får slita dygnet runt tills de går in i väggen och ändå vara så vänliga och underbara i alla lägen.

Ni tänker bara på att spara pengar. Är det för att ge 15 miljoner kronor till en kulturvision och till Dala airport?

Det är väl en angelägenhet för Borlänge kommun, länsstyrelsen och staten? Jag tycker ni borde skämmas för era beslut och besparingsförslag.

Ta en titt på arbetsmiljön för personal och patienter så skulle ni upptäcka hur angeläget det vore att bygga om vissa salar från sex patienter till två patienter per sal.

Det är ingen höjdare att ligga i en sal med sex patienter i olika sjukdomstillstånd.

Vem är det som bestämmer era löner? Det måste vara ni själva, för ingen vettig ekonom skulle föreslå löneförhöjningar med tretusen kronor i månaden för okvalificerat folk.

När personalen vill ha löneförhöjning då blir det nattmangling om några hundralappar. Det finns landsting som erbjuder personalen lönepåslag. Satsa mera på personal och gör deras arbetsmiljö bättre!

Berndt Andersson

PATIENT PÅ 23:A

Mer läsning

Annons