Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Serier av bränder på orter i Småland

Annons

De närbelägna orterna Unnaryd och Smålandsstenar i sydvästra Småland har drabbats av omkring 25 anlagda bränder på drygt ett år, senast natten till långfredagen. Polisen i två län söker nu ett samband mellan bränderna.

På skärtorsdagen lade polisen i Jönköpings län ut en vädjan på sin hemsida. Man bad allmänheten om tips rörande serien av bränder i Smålandsstenar.

Vid tvåtiden natten till långfredagen brann det igen, samtidigt i två garagelängor cirka 100 meter ifrån varandra.

Ett 20-tal brandmän från fyra räddningstjänster bekämpade bränderna, som var släckta efter ett par timmar.

Störst skada orsakade en brand i ett möbelvaruhus i oktober. Den gången startade elden på en lastkaj. Samma natt brann det också på två andra ställen i Smålandsstenar.

Även ett förråd vid en skola och en tom radhuslägenhet har drabbats, liksom en panncentral. De flesta av bränderna har uppstått i ett begränsat område inom orten.

Smålandsstenar ligger i Gislaveds kommun, i Jönköpings län. Cirka tre mil söderut ligger Unnaryd, i Hylte kommun i Hallands län. Där har det brunnit ett tiotal gånger sedan förra sommaren, bland annat i fritidshus, i ett snickeri och i ett museum. I onsdags brann det på två ställen nära en gammal soptipp.

Även här misstänker polisen att bränderna varit anlagda.

Ingen person har skadats i bränderna på de två orterna. Den som anlagt dem tycks ha valt platser där ingen människa befunnit sig.

TT

Mer läsning

Annons