Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sen julklapp för simmare

Annons

- Det här är en stor lättnad för oss. Det har varit en oerhört tung höst .

- Det är svårt att rent konkret uppskatta hur mycket allt strul med bassängen har kostat oss i pengar, sade han strax innan Rebecka Grufman hoppade i och "återinvigde" den nya, och förhoppningsvis fungerande, bassängen.

Roger Johansen beräknar att största förlusten för såväl LSS som simsporten är att många aktiva gett upp tävlandet i brist på tränings- och tävlingsmöjligheter i hemmabassängen och i stället ägnat sig åt andra sporter på bekostnad av simningen.

En annan negativ sak har varit de många resorna till träningarna i Fagersta.

- I och för sig har just det inte tagit så hårt på klubbkassan eftersom kommunen har ställt upp på ett fantastiskt sätt för oss när det gäller den biten. Det ska kultur-och fritid ha en stor eloge för. Det som är värre har varit att vi inte direkt fått tillgång till de bästa träningstiderna, vilket har gjort att två vanliga träningstimmar i realiteten tagit fyra timmar, med restiden inräknad.

- Sena kvällar för de unga simmarna har också bidragit till att man kanske tappat intresset och lämnat sporten och klubben, säger Roger.

Det ekonomiska bortfallet för klubben är betydande.

- Uppskattningsvis 50 simmare, och deras medlemsavgifter, försvinner och det är enkelt att räkna ut att det handlar om stora pengar som försvinner ur verksamheten inte bara i uteblivna medlemsavgifter. Det påverkar också föreningsstöd, lokalt aktivitetsstöd, sjunkande siffror i bingolottoförsäljning och så vidare. Vi talar om pengar i storleksordning 100 000 och däröver. Det här innebär att verksamheten får börja om , om inte på ruta ett så uppskattningsvis ruta fyra eller fem. Det här tar några år för klubben att reparera, säger Roger Johansen som dock - mitt i eländet - ser den nya bassängen som en något försenad julklapp.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons