Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Semesterstängt på Solsidan

Annons

Det är huvuddragen i årets sommarplanering för primärvården i Västerbergslagen. Semestertider stundar och schemat som ska ge personalen välbehövlig rekreation ligger klart.

- Vi stänger Solsidan under veckorna 28 till och med 32. Under den tiden kommer all DLM (distriktsläkarmottagning) -verksamhet att ske på vårdcentralen Ludvika Norra.

- Men det här är bara tillfälligt och har inget att göra med planeringen för en framtida sammanslagning av de båda vårdcentralerna, klargör Marie Kindström-Ohlsson som är verksamhetschef inom primärvården.

- Där kommer en del av Solsidans läkare att finnas under sommaren och de ska i första hand möta sina patienter medan läkarna vid Norra möter sina, omtalar hon vidare.

Sammanföringen till Ludvika Norra vårdcentral betraktas som en nödvändig lösning som förväntas fungera bra. I sammanhanget betonas att ingen vårdtagare ska behöva känna oro med anledning av åtgärden.

- Det handlar också om att samtidigt kunna upprätthålla verksamheten dygnet runt på medicinakutmottagningen, understryker Kindström-Ohlsson.

- Men som vanligt gäller att patienterna i första hand ska åka till vårdcentralerna.

Bland Gränje vårdcentraler, omfattande Grängesberg, Sunnansjö och Fredriksberg, är det bara sistnämnda som drabbas av sommarstängning. Den äger rum under veckorna 25 till och med 28 men gäller dock enbart läkarmottagningen. Under den tiden hänvisas vårdsökarna till vårdcentralen i Sunnansjö.

- Distriktssköterskan kommer att finnas kvar i Fredriksberg hela tiden, försäkrar verksamhetschefen för Gränje, Karin Lundström.

I Smedjebacken är inga sommarstängningar planerade. Där ska vården pågå som vanligt dock med vissa reservationer när det gäller verksamheten vid vårdcentralen på Trekanten i Söderbärke.

- Under vissa dagar kan det komma att vara stängt men då sätter vi upp en lapp på dörren, lovar verksamhetschefen Yvonne Norström.

I sammanhanget understryker samtliga tre chefer vikten av att patienterna ser över sina recept och vid behov låter förnya dem, helst före midsommar.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons