Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Semester - ett trauma

Annons

Nu har snart alla haft sina semest-rar och kommit tillbaka till jobbet och berättar om sina upplevelser. Några, och de blir tyvärr allt fler, kommer tillbaka till jobb och skolor och har inte alls något att berätta. De har suttit hemma och nästan gömt sig för att inte grannarna skulle se att man "bara" varit hemma.

Många, och där ibland barnfamiljer har inte ekonomi att ta sig någonstans, kanske inte ens till Furuvik. Där kostar det 120 kronor för vuxen och 90 för barn att komma in.

På Furuvik går inte en barnfamilj endast för att titta på djuren utan mest för att åka karusell. Ett åkband kostar 150 kronor per dag oavsett ålder på barnet. Man kan lätt räkna ut att ett för en familj med tre barn blir summan nära 1 000 kronor Om någon av föräldrarna vill åka med på karusellen är biljettpriset 30 kronor per åk.

För många ensamstående mammor kan en dag på Furuvik vara helt ouppnåelig. Trots priset och en stor uppoffring för en ensamstående mamma är det ju inget jättehäftigt att berätta för kompisarna när man kommer tillbaka till plugget att man faktiskt varit en dag på Furuvik. Klyftan mellan våra barn blir allt större för vart år som går.

Detta kunde väl inte vara arbetarrörelsens mål? Vart har alla roliga kolonier tagit vägen? Fritidsgårdarna är inte heller öppna som under vintern.

Många barnfamiljer har problem med barnpassningen under sommarlovet. De lediga mor- och farföräldrarna finns inte heller i samma utsträckning som förr. De flesta av dem arbetar och ska helst arbeta ännu mer och längre, om de styrande får som de vill.

TANT GRÖN

Mer läsning

Annons