Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seglare och skidtjej prisade

Annons

I festsalen på Folkets hus satt medarbetarna bänkade och innan de kunde hugga in på cateringfirmans mat fick de applådera ett par ungdomar som äntrade scenen.

Först ut var årets Kobbanprisvinnare; Henrik Brus, Mikael Freyhult och Jakob Ollinen från Ludvika Segelsällskap. Den fjärde pristagaren, Sanchit Singh, kunde inte närvara eftersom han befinner sig i Indien.

Ordförande Ingvar Henriksson läste upp nomineringen:

"Ungdomarna har gjort stora insatser som ungdomsledare i klubbens seglarskola för nybörjare och är mycket goda förebilder. Alla har utvecklats till skickliga jolleseglare och även deltagit i klubbens kölbåtstävlingar."

Även Ludvika Segelsällskap fick ett bevis på Kobbanpriset i form av en tavla och denna mottog klubbens ordförande Hans Johansson och ungdomsansvarige Torkel Berg.

-Det här var väldigt roligt. Ett lyft för oss som seglar. Jag började segla i tredje klass. Sedan blev det lite till och från ett par år. I sjunde klass blev det mer och sedan fick jag med mig dem, säger Jakob Ollinen och pekar på kompisarna Mikael och Henrik.

De fyra 17-åringarna får dela på prissumman 10 000 kronor. Extrapengar delades också ut, 5000 kronor närmare bestämt, till Moa Gomersson.

- En duktig flicka som tävlar för IFK Grängesberg, studerar i Mora på skidgymnasiet och har vunnit ungdoms-SM, sade Henriksson.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons