Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se upp för oseriösa hantverksskojare

Annons

Jag vill rikta en varning till allmänheten för att anlita icke seriösa hantverkare.

I september ringde jag på en annons om lackering av dörrar och luckor hos en firma i Falun. Efter en noggrann redogörelse av antal dörrar och beskaffenheten på dessa fick jag en prisuppgift. Jag bad att få återkomma om några dagar, vilket resulterade i högre pris.

Jag nappade ändå på erbjudandet, men bad för säkerhets skull firmans ägare att skriva under en skriftlig överenskommelse. Det var högst motvilligt detta skedde.

Transporten jag betalade för var mycket primitiv, oron för att dörrarna skulle hålla sig kvar i bakluckan med repstumpen, som tillhandahölls av oss, stärkte farhågorna om vad det egentligen var för firma.

När så dörrarna kom, lastades de av snabbt mot garageväggen och betalningen gick snabbt och herrarna åkte iväg. När det visade sig att arbetet inte var bra gjort och en av dörrarna var fullständigt förstörd, så ringde jag firman och påtalade detta.

Ägarens oförskämda kommentarer, där han kallade mig "jävla kärring, håll käften" och inte ville veta av några reklamationer, var rent skrämmande. Efter att jag försökt lugna ner denne hetsporre lovade han att komma förbi för att kontrollera dörren.

Vi är nu inne i december och denne man har ännu inte kommit, trots löften. Annonseringen i Annonsbladet har dock upphört, men en liknande annons med ett annat firmanamn har dykt upp. Är det månne samma lurendrejare som är i farten?

EN BLÅST KUND

Mer läsning

Annons