Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD håller årsmöte i Karlskrona

Annons

Sverigedemokraternas riksårsmöte kommer att hållas i Karlskrona den 18_20 maj. Partiet har hyrt Sparresalen i Karlskrona för arrangemanget, skriver Karlskrona kommun i ett pressmeddelande.

Kulturchef Ivar Wenster skriver där att kommunen och polisen tillsammans gör bedömningen att särheten i samband med mötet går att klara.

I helgen tvingades partiet ställa in sitt planerade riksårsmöte den 27_29 april med mellan 150 och 200 deltagare. Sedan flera tilltänkta lokaluthyrare i Sverige sagt nej av rädsla för oroligheter planerades mötet i stället till Köge i Danmark. I lördags kom så beskedet att också hotellet där, Hotell Hvide Hus, backat ur av säkerhetsskäl.

Efter det har företrädare för andra partier beklagat att ett parti som ändå är invalt i åtskilliga folkvalda församlingar hindras från att hålla möten. Folkpartiets regionråd Gilbert Tribo i Skåne:

Tribo har nu tagit initiativet till en översyn av reglerna för uthyrning av Region Skånes lokaler. Sverigedemokraterna fick nej till att hålla sitt möte i Skånehuset i Kristianstad. Gilbert Tribo hoppas att partiet ska välkomnas nästa gång.

TT

Mer läsning

Annons