Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scaniaarbetare i flyttankar

Annons

Kommunerna tog chansen att informera om boende, kommunikationer, skolor, förskolor och annat som kan påverka en familj i deras beslutsfattande.

- Jag har tittat lite närmare på vad Trosa har att erbjuda. För mig känns det mest lockande att flytta dit, säger Sara Olofsson, som är inställd på att flytta.

- Vi vill nog stanna i Falun, säger operatören Jonas Hurtig, som dagen till ära hade besök av sin familj vid sin arbetsplats.

Relativt många av de anställda tog chansen att höra sig för vad Södertälje och dess grannkommuner hade att erbjuda.

Många tog nämligen klivet in i tältet, där representanterna från kommunerna höll till.

- Från Scania verkar vi verkligen för att få personalen här i Falun att flytta med till Söder-tälje. Här i Falun finns oerhört kompetenta människor vars kunnande behövs vid fabriken i Södertälje, säger platschefen Anders Williamsson.

Det är många som är i valet och kvalet om hur de ska göra. Flytta med eller stanna kvar i Falun?

Flytta med till säkert arbete eller kasta sig ut i en oviss arbetslöshet?

Många oroar sig också över ökade boendekostnader. Scania är medvetna om det och därför erbjuder företaget ekonomisk stöttning för boendet under 18 månader för de som flyttar med till Södertälje.

- De anställda åker visserligen på en förmånsbeskattning, men vi vet ändå att det här är något som mottagits mycket väl, säger plats-chef Williamsson.

På plats under lördagen fanns även Kristina Pettersson från Scania. Hon jobbar nu på heltid som projektledare med att hjälpa Faluarbetarna att flytta till Södertälje.

- Jag har jobbat en och en halv månad hittills, men har märkt att jag verkligen behövs. Det är många som behöver få svar på sina frågor, säger Kristina.

Hur verkar intresset vara bland de anställda att flytta med till Södertälje?

- Allt större skulle jag vilja säga. Många har märkt att vi verkligen bryr oss, och det har varit en positiv klang.

- När folk får se att det verkligen finns de som tar steget och flyttar med, så kommer intresset att öka efterhand - det är jag övertygad om. Många kommer nog att ta tag i det hela efter semestern, avslutar Kristina Pettersson.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons