Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saxdalens Pizzeria tvingades stänga

Annons

Tusenlappen i straffavgift motiveras med att Bagci inte höll så kallat byggsamråd innan han startade ombyggnaden av den före detta ungdomsgården till pizzeria.

-1 000 kronor kan jag betala, det är inte så mycket pengar, säger Bagci.

Livsmedelsinspektören Bo-Göran Fransson på miljö- och hälsoskyddskontoret har under en tid haft ögonen på pizzerian. Orsaken är att Bagci inte kommit in med någon skriftlig ansökan om att få lokalen godkänd för livsmedelshantering.

Pizzerian öppnades i början av september och Fransson uppger att han i höstas gjorde en inspektion och då reagerade på att övervåningen användes som bostad, vilket inte tillåts i det här fallet.

Enligt Fransson lovade Bagci att sluta använda övervåningen som bostad. Bagci har numera en lägenhet i Grängesberg.

-Vid en ny inspektion den 17 januari fann jag att en annan person som arbetade på pizzerian bodde på övervåningen, förklarar Fransson.

Tålamodet brast hos livsmedelsinspektören som i går, torsdag, åkte ut till pizzerian och till Bagci överräckte ett delgivningsbeslut med innebörden att det tills vidare är förbjudet att använda huset som livsmedelslokal.

-Han lovade att omgående börja bygga om på övervåningen. Mitt krav är att där ordnas med personalutrymmen med omklädningsrum, dusch och fikarum.

För att ytterligare understryka allvaret beslutade Fransson i går att åtalsanmäla Bagci för misstänkt brott mot livsmedelslagen.

- Detta är en påtryckning för att få ett slut på ärendet. Om han rättar sig efter beslutet och bygger om bostadsdelen så skulle jag tro att åklagaren avskriver anmälan.

Mustafa Bagci:

-Jag ska röja ur bostaden i kväll och räknar med att få lokalen godkänd i morgon (fredag). Jag behöver inte bygga om, dusch finns redan där uppe.

Pizzerian fick en bra start i september men sedan verkar det som att nyhetens behag gått över. Kunderna är för få, tycker Bagci, och berättar att det går runt men mer är det inte.

-Det har gått lite trögt hittills. Men jag måste kämpa vidare. Jag har en massa skulder som jag vill bli av med.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons