Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt press på Israel!

Annons

Vi måste fördöma all form av terrorism där oskyldiga drabbas.

I Mellanöstern måste vi inte bara fördöma vissa palestinska attacker av fanatiker, men desto mer den statsterrorism som Israel utövar mot ett ganska värnlöst palestinsk folk och som dödat mångdubbelt fler än vad de palestinska attentaten åstadkommit.

Det finns ingen som helst ursäkt för Israels agerande. Palestina är sedan 1967 helt ockuperat av Israel. Trots ett flertal FN-resolutioner, där Israels ockupation, bosättningspolitik och etniska resningar med mera fördömts, vägrar Israel att göra någonting. Tvärtom görs ständigt nya brott mot alla folkrättsliga lagar.

Folkrätten ger ett ockuperat folk rätt att göra motstånd. Under världskriget hyllades motståndskämparna i till exempel Norge och Danmark som frihetshjältar.

I Palestina kan faktiskt angrepp mot militärer och illegala "bosättare" inte betraktas som terrorattacker, utan som en helt legitim del i en frihetskamp.

De israeliska soldaterna har inte i de palestinska områdena att göra, ej heller judiska "bosättningar".

Fanns de inte där skulle det heller inte förekomma något våld. Vägen att få slut på våldet är att Israel äntligen uppfyller FN:s resolutioner!

Vi måste kräva att våra politiker sätter press på Israel och att FN sätter in sanktioner mot Israel för att man ända sedan 1948 vägrat att följa FN:s olika resolutioner.

Som privatpersoner kan vi till exempel bojkotta israeliska varor och vägra köpa Jaffaapelsiner, Carmel-avokados och sharon-frukter.

På vinlistan bör vi undvika till exempel Ado Matic och Gamal. Vi kan också agera i vår konsumentförening, fackförening och hos våra lokala politiker.

FALU KORSNÄS

Mer läsning

Annons