Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsning på Stensveden?

Annons

Ledande politiker och tjänstemän har diskuterat saken i lokalplanegruppen. Idén som fötts är att flytta en tom modulbyggnad från skolområdet i Nyhammar till Stensveden.

- Byggnaden är på cirka 170 kvadratmeter och innehåller i dag två klassrum, grupprum och toaletter. Byggnaden har stått tom i något år, uppger fastighetschefen Stefan Andersson.

Fritidschefen Tommy Mohlin hoppas att en flytt till Stensveden kan bli av under 2007. Flytt redan nästa år anses inte troligt eftersom inga pengar finns reserverade i den nyligen antagna kommunbudgeten.

- Det vore en väldigt bra lösning med denna byggnad vid Stensveden. Fotbollsklubbarna har huvuddelen av sin ungdomsverksamhet förlagd till området och speciellt har det pekats på behovet av ordentliga toaletter.

Barn och ungdomar tar sig ofta direkt ned till Stensveden för träning och matcher. Inte så sällan samlas man dock först vid Hillängen för klädombyte och där duschning kan ske efter avslutade pass.

- Det finns förstås ett faromoment när ungdomarna från Hillängen ska ta sig över riksvägen och vidare till Stensveden, konstaterar Mohlin.

Kommunen har försökt sälja byggnaden för 300 000 kronor och enligt Stefan Andersson har det flera gånger varit nära men i sista stund har spekulanter hoppat av. Nu har byggnaden tagits bort från försäljningslistan.

Byggnaden är cirka åtta år gammal och fastighetschefen tror att de sammanlagda kostnaderna för flytt till Stensveden och iordningställande med vatten och avlopp med mera kan räknas i miljonbelopp.

- Jo, det blir det alldeles säkert, håller Tommy Mohlin med om. Men det blir ändå billigare än att bygga nytt, resonerar han.

- Vad får man för en miljon om man bygger nytt? Det räcker väl i stort sett bara till vatten- och avloppsledningar.

Mer läsning

Annons