Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsning på kollektivtrafik – Dalarnas ungdomar får fria resor under sommarlovet

Ungdomar i Dalarna kan resa gratis via Dalatrafik och Tåg i Bergslagen under sommarlovet. Syftet med satsningen är att tidigt etablera en vana hos ungdomarna att resa kollektivt.

Annons

Ungdomar i Dalarna kan resa gratis via Dalatrafik och Tåg i Bergslagen under sommarlovet. Syftet med regeringens satsning på detta är att tidigt etablera en vana hos ungdomarna att resa kollektivt.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Efter 28 års arbetspendling är han nära att ge upp: "Dalatrafik gör det omöjligt att åka buss"

Gammalt gräs torkar blixtsnabbt: Expertens tips och råd för att undvika gräsbränder

Nya VD:n införde 6-timmars arbetsdag: "Jag får en arbetsplats där personalen trivs"

SÅ KÖPER DU PLUS

I ett pressmeddelande skriver Dalatrafik att erbjudandet gäller alla ungdomar som är folkbokförda i länets kommuner och som slutar årskurserna 6–9 i grundskolan eller årskurs 1 och 2 i gymnasieskolan. "Ungdomar i grundsärskolan, specialskolan, sameskolan och gymnasiesärskolan omfattas också. Även de ungdomar i specialskolan som lämnar årskurs 10 är berättigade till fria sommarlovsresor", skriver Dalatrafik.

Regeringen har beslutat att ge statligt stöd för att finansiera satsningen. Syftet med satsningen är att tidigt etablera en vana hos ungdomarna att resa kollektivt. Dessutom vill man underlätta för ungdomarna att kunna resa kollektivt till och från sommarjobb och andra aktiviteter under sommarlovet. Detta gäller resor med Dalatrafik och Tåg i Bergslagen.

De ungdomar som redan har skolkort med Dalatrafik kommer att få sommarlovsperioden laddad på kortet automatiskt. Ungdomar som inte har skolkort kommer att få Dalatrafiks ordinarie resekort laddat med sommarlovsperioden hemskickat.

Det kommer även att finnas möjlighet att ansöka om ett resekort laddat med sommarlovsperioden, via Dalatrafiks hemsida. Detta gäller ungdomar som är nyinflyttade till Dalarna, som har skyddad identitet eller som är asylsökande. Denna ansökan kan göras fram till den 30 juni 2018.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons