Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsar på grönt vid gruvan

Annons

För faluborna är Kerstin och Cristina mest kända som kvinnorna bakom den populära handelsträdgården på Vassbo. Sedan i höstas har de varit husvilla och inte vetat vart de skulle ta vägen.

- Men nu har det löst sig för oss på bästa tänkbara sätt här uppe vid gruvan, konstaterar Kerstin.

Så senast den första maj lovar hon och Cristina att slå upp portarna till den nya butiken. Planeringen är redan i full gång, och de kommer att hålla till på Hantverkets område mellan bagarstugan och smedjan.

Det är Stiftelsen Kopparberget, som hälsat trädgårdskvinnorna välkomna till det historiska området. Båda parter ser nu med största tillförsikt fram emot det nya grönskande inslaget i den gamla karga gruvmiljön.

- Uvnästomater, hemägg och massor av kryddgrönt hoppas vi ska locka folk upp till gruvan, fortsätter Kerstin.

- Dessutom kommer vi naturligtvis att fortsätta med våra gammaldags pelargoner och lite andra gamla perenner.

Planthandelns förläggning till gruvan kommer också att resultera i en uppryckning av den kringliggande utomhusmiljön. Det betyder bland annat att den stora gräsmattan ska snyggas till och prydas av rabatter med gamla växter i medeltidsstil.

Bara det blir säkert en sevärdhet, när Kerstin och Cristina fått sätta sina gröna fingrar i den historiska gruvjorden. Och för alla gamla kunder, som undrat över framtiden, lär det här komma som ett glädjande besked.

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons