Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätercruising lockade många

/
  • Neo. Det här var Neos första cruising där bilarna glider fram och man får titta ut på publiken.  Foto: Berndt Norberg
  • Söder. Sydtsatare i cruisingen. Alla njöt och hade trevligt.  Foto: Berndt Norberg
  • Blomma. Det var tätt mellan de vackra tingen i Säter.  Foto: Berndt Norberg
  • Folka. En och annan folka smög sig in bland de glittrande vrålåken.  Foto: Berndt Norberg
  • Korv. Tivoli och varm korv. Cruisingen njöts av både gammal och ung.  Foto: Berndt Norberg
  • Hopp. Utanför rådhuset bjöds på tivoli. Ylva Karlsson, 6 år, hoppade högt av glädje. Hon kommer från Karlskoga och bor med sina föräldrar på campingen i Säter.  Foto: Berndt Norberg

Annons

Som vanligt var det fullt med folk längs hela kortegevägen - och då menar jag jag hela kortegevägen. Säterbor och tillresta turister hade slagit upp stolar om bord för att sitta och njuta av de glänsande veteranbilar. Nåja, det fanns en och annan veteranare som inte glänste men ändå platsade bland de fina bilarna.

Vad sägs om en rostig folka från 50-talet med ölbackar på taket?

I centrum höll speakern Christorfer Lee Willhans låda inför en jättepublik. Han vet vad han talar om. Det fanns knappt en ståplats att få på salutorget och för att komma nära kortegevägen gällde vassa armbågar och ett taktiskt tänkande.

Säter badade i kvällssol när cruisingen startade. Hela Säter var som en enda stor familj där knappt någon utmärkte sig. Alla hade kommit för att ha roligt och det fick dom. På rådhustorget bjöds på tivoli och öltält plus grillat. Inne på stadshotellets gård bjöds på helstekt gris.

Under kvällen hördes det taktfasta ackorden från 50-talet. Det var då allt började som vi idag kallar nostalgi. Då var det många som var glada att äga en gammal Volvo PV. Idag är det gubbar från 40-talet som vräker sig runt i dyra amerikanare. Det verkar att de som inte hade råd med en Cheva eller Ford då det begav sig på 50-, och 60-talet tar igen lite av det de inte hade råd med då.

Det är andra tider.

Mer läsning

Annons