Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdanställd häktad för människorov och våldtäkt

Annons

Det är tre dagar sedan händelserna ska ha ägt rum. Då påstås en 45-årig man från Säter ha uppsökt en kvinna i hennes hem på orten och tvingat henne med sig därifrån. Vart färden gick vill inte polisen berätta, men i en polisanmälan har kvinnan uppgett att hon blev bortförd, hölls tillfångatagen och blev utsatt för sexuella övergrepp.

Hon ska dock ha lyckats fly från mannen och sedan larmat polisen.

45-åringen, som bor i Säter och arbetar inom sjukvården där, greps samma dag. På torsdagen hölls häktningsförhandlingar vid Falu tingrätt.

Vice chefsåklagare Olle Sohlberg, som leder den pågående polisutredningen, begärde då att mannen skulle häktas misstänkt för händelserna på onsdagen vilka rubriceras som människorov och grov våldtäkt.

45-åringen begärdes också häktad för brott han misstänks ha begått under perioden 31 maj fram till 4 juli i år och i de fallen handlar det om misshandel och olaga hot.

Häktningsförhandlingarna hölls på åklagarens begäran bakom stängda dörrar. Det innebär att åklagarens påståenden rörande omständigheterna runt de aktuella brotten samt den misstänkte mannens version av händelseförloppet, är uppgifter som är sekretessbelagda.

Klart står dock att den 45-åriga mannen nekar till brott och utifrån det bestred han under förhandlingarna åklagarens begäran om att han skulle häktas. Tingsrätten gick dock på åklagarens linje och förklarade mannen häktad, på sannolika skäl misstänkt för de brott åklagaren påstår att mannen begått.

Tingsrätten gav också åklagaren rätt att meddela 45-åringen restriktioner i häktet, vilket innebär att han inte på något sätt tillåts meddela sig med omvärlden.

Nu ska en särskild personutredning rörande den misstänkte genomföras och åtal mot mannen ska vara väckt senast den 19 juli.

Mer läsning

Annons