Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomsprojekt ska minska busliv

/
  • Ungdomskonsulenter. Per Eriksson och Jenny Jansson har anställts som ungdomskonsulenter i Säters kommun.

Annons

Två ungdomskonsulenter har anställts för att leda arbetet med att bygga upp verksamheten, Jenny Jansson och Per Eriksson. Jenny började sitt arbete i måndags och Per börjar den 1 maj när han hunnit avsluta den anställning han nu har. Men han kommer även att dessförinnan lite då och då att vara med i verksamheten i Säter.

För Pers del handlar det om en projektanställning på ett år.

- Det är första gången vi träffas, berättar de båda när tidningen träffar dem på tisdagsförmiddagen.

Vem är Jenny Jansson?

- Jag är 28 år, bor sedan ett och ett halvt år i Gustafs, och är utbildad fritidsledare. Jag har jobbat som fritidsledare på högstadiet i Djursås. Under hösten jobbade jag som dramapedagog på Kulturcentrum Asken i Borlänge, svarar hon.

Vem är Per Eriksson?

- Jag är 42 år, urinvånare i Säter. De senaste tolv åren har jag arbetat som behandlingsassistent i Borlänge med barn och ungdomar från hela Sverige som mått riktigt dåligt. Idrotten har genomsyrat mitt liv, både som aktiv och ledare inom volleyboll, fotboll och ishockey, svarar Per.

Jenny och Per tycker båda att deras nya jobb känns inspirerande, att få vara med och tillsammans med ungdomarna bygga upp en verksamhet från grunden.

– Verksamheten ska utgå från ungdomens hus, men är inte bunden till själva huset, förklarar Jenny.

Till en början gäller det att få igång ungdomens hus, men även att hitta aktiviteter vid riskhelger och under sommaren som ger vettig sysselsättning för ungdomar. Det är viktigt för att motverka olika typer av busliv.

Det var bland annat buslivet i somras som gjorde att diskussionerna kom igång på allvar i Säter om vikten av vettig sysselsättning för ungdomar.

Mer läsning

Annons