Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsatsning i Ulvshyttan

/

Annons

Det handlar om totalt 65 tomter på ett 44 hektar stort område i närheten av Lilla Ulvsjön. Tomterna är på mellan 100 kvadratmeter och upp till 250 kvadratmeter. Priset för ett färdigt hus hamnar på 2-3,5 miljoner kronor. Det gäller för ett nyckelfärdigt hus, inklusive kök och badrum av de bästa svenska och tyska fabrikaten.

Det handlar om kvalité, både vad gäller själva husen och miljön. Förhandlingar pågår med några husfirmor i regionen med gott namn, berättar Ruud van der Lem i Scanparks.

Det ska byggas hus som redan finns någon annanstans som intressenterna kan titta på. Husen köper intressenterna av oss. Vi tar ansvaret ända tills att köparen får nyckeln, förklarar han.

Scanparks är ett Svenskt-Nederländskt företag som specialiserat sig på att hitta de bästa områdena i Skandinavien för att skapa och utveckla bungalowparker för både fast boende och fritidsboende.

Målgruppen är boende i Holland, Tyskland, Danmark och Norge, men även svenskar.

Vad är det som lockar i Ulvshyttan?

Det är läget vid sjön och naturen, men även att det finns aktiviteter som alpin skidåkning i Romme Alpin, flera golfbanor på nära avstånd, Säter, Falun, Borlänge och Hagge till exempel. Även närheten till Kupolen i Borlänge och två och en halv timmes väg från Stockholm bidrar till att området valts.

Här fanns en gammal detaljplan sedan 20 år tillbaka och därför är området Lilla Ulvsjön först ut av åtta seriösa projekt runt om i landet som Scanparks har på gång. Ytterligare två projekt är aktuella i Dalarna, ett i Orsa kommun och ett i Falu kommun, berättar Ruud van der Lem.

Marken ägdes tidigare av Bergvik Skog.

En viktig roll för att projektet nått dit det är har Ingela Mästerbo, Invest in Dalarna, som tog kontakt med Säters kommunchef Christer Malmstedt.

- Christer har gjort ett mycket fint jobb, berömmer kommunstyrelsens vice ordförande Lotta Bergstrand (fp).

Kommunalrådet Abbe Ronsten (s) är mycket nöjd med samarbetet med Scanparks, som i sin tur är mycket nöjda med kontakterna med kommunen. Det har flera möten mellan bolaget och kommunen under resans gång.

Mer läsning

Annons