Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smygöppning av stadshotellet

/
  • Örter. Säters stadshotell smygöppnade igår för en mindre publik. En provöppning för att ge den nya personalen en chans att prova sina vingar, enligt Åsa Jansson, ensam ägare till anläggningen.

Annons

I samband med öppningen avslöjas att Åsa Jansson och hennes affärspartner Tommy Kokkarinen beslutat att gå skilda vägar. Köket sköts just nu av annan kökspersonal och kommer snart att ledas av en ny kock som Åsa Jansson inte vill avslöja namnet på.

- Vi har lagt ner mycket arbete på restaurangen och hotelldelen och satsar på att utbilda personalen i det "tänkt" som gäller för vår framtida verksamhet, säger Åsa Jansson.

Ekologisk mat, närodlat och god kontakt med livsmedelsproducenter i trakten ingår i den strategi som Åsa lagt upp för stadshotellets framtid. Människan i centrum är något som ska genomsyra det nya stadshotellet i Säter.

- Vi satsar inte bara på Säterborna. Vi vill hjälpa till att sälja Säter som har så mycket att erbjuda både vad gäller natur och historia. Här ska folk kunna varva ner och njuta av god mat och sköna omgivningar.

Bland annat ska promenader i Nord-, och Säterdalen ingå i programmet plus seminarier och konferenser. Hotellet har satsat på ny teknik i konferensdelen och söker samarbete med människor som ska ingå i den nya verksamheten där människan ska stå i centrum.

- Inom ett upptagningsområde på tio mil har vi miljoner människor som vi vill locka till Säter. Det finns många som vill uppleva lugnet och småstadslunken vi har här. Säter har oerhört mycket att erbjuda och det är vår uppgift att sälja det, säger Åsa Jansson.

Mer läsning

Annons