Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skedvi bröd lanserade surdegsknäcke vid tvåårsjubileet

Den gamla knäckebrödsfabriken i Stora Skedvi gör sig synlig igen. Vid Skedvi bröds tvåårsjubileum gick det att provsmaka ett nytt bröd som ligger i tiden, med surdeg.

Annons

Under helgen som gick firade Skedvi bröd två år. Själva fabriken har förstås betydligt längre anor än så, men snacket för dagen var en färsk nyhet. Inne i fabriken fick besökare smaka ett alldeles nytt knäckebröd som till och med lanserades som en "världsnyhet".

– Det är kanongott. Det är beroendeframkallande, säger Kerstin Långström från Dala-Husby när hon befinner sig vid ett bord i fabriken, fyllt med knäckebröd.

Inge Johansson arbetar på Skedvi bröd i Stora Skedvi. Det var han som tänkte ut ingredienserna till det nya halvmåneformade knäckebrödet.

Det nya knäckebrödet innehåller kornmjöl och framför allt surdeg. Mannen bakom idén heter Inge Johansson och arbetar i fabriken.

– Alla vill ju ha surdeg nu, så det var så idén föddes, säger han

Han berättar vidare att brödet kommer att säljas som "halvmånar". Det vill säga att de skärs av på mitten innan de gräddas i ugnen. Försäljningen av det nya brödet beräknas börja någon gång i skarven mellan februari och mars.

Kerstin och Jöran Långstruöm från Dala-Husby provsmakar det nya surdegsknäckebrödet. Av reaktionen att döma gillar de smaken.

Anders Åkerberg som är delägare i Skedvi bröd tror att det nya brödet kommer att göra succe.

– Vi tror att det kommer att bli kanonbra. Vi har haft bageriet i två år och i stort sett bara bakat ett sorts bröd. Det känns som att det är dags att vi kommer med någon nyhet.

Mer läsning

Annons