Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säters taxi slutar med privatresor

/
  • Slut. Under sin glansperiod fanns det stundtals fyra-fem taxibilar i Säter. Nu har verksamheten övergått till bland annat sjukresor, färdtjänst
  • Taxi. Taxi i Säter slutar med privatresor. Nya regler och minskat kundunderlag tvingar företaget till beslutet.

Annons

- Vi kör under Dalatrafik och får inte använda våra schemalagda bilar till annan verksamhet, säger Göran Wiren, taxichaufför, Taxi Säter.

Säters taxi kör idag sjukresor, färdtjänst, kompletteringstrafik och särskilda skolresor. De nya reglerna för taxi från och med 1 juli tvingade Taxi i Hedemora att lägga ner verksamheten. I Säter kommer man att erbjuda taxi under dagtid 08.30 - 15.30 i mån av tillgång på bil.

Från och med 1 juli finns en ny beställningscentral för färdtjänst i Ludvika. Tidigare har taxi i respektive kommun skött beställningarna. Nu ska beställningarna göras rill en beställningscentral i Ludvika som i största möjliga mån ska samordna resandet för personer med färdtjänst.

Förutom nya regler har ett vikande kundunderlag i Säter tvingat taxi att sluta med privatresor.

- Privatåkandet utgör idag bara en procent av våra körningar. Det var skillnad förr när exempelvis Säterdalen var igång och vi kunde ha både 4-5 bilar igång. Nu lönar det sig inte ens med en bil.

- Säter är en liten ort. Det är möjligen att vi kan samköra med exempelvis Hedemora i framtiden. Men det vet vi inte idag. Vi får se hur det går med de nya reglerna, säger Göran Wiren.

Mer läsning

Annons