Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säterbor har tröttnat på buset

Annons

I förra veckan var det än en gång mycket stora störningar. I en lägenhet i det aktuella hyreshuset var det bråk och det var det som senare resulterade i att polisen kunde gripa tre personer misstänkta för bland annat människorov och grov misshandel.

Även tidigare har det funnits hyresgäster här med problem och som dragit till sig ytterligare personer och också orsakat störningar och skapat oro och rädsla bland boende flera kvarter bort.

- Det är verkligt obehagligt då det bor många familjer med barn här och hela Kristinegatan verkar vara något av E4 där man åker fort och bränner däck, säger en Säterbo till tidningen.

Senast natten mot tisdagen var det busåkning med bilar längs Kristinegatan.

Boende vid Kristinegatan och gator omkring tycker inte att Säterbostäder vill lyssna på dem och tar dem inte på allvar. Många gånger är det även svårt att få tag i polisen. När polisen väl nås har redan buset hunnit försvinna.

- Ett sätt för Säterbostäder vore att bygga om lägenheterna till tvåor så de kan få in lite äldre hyresgäster och därmed skulle det blir lugnare, säger Säterbon till tidningen.

Lennart Eriksson, vd på Säterbostäder, säger att i olika perioder har det varit störningar i det aktuella huset, men inte den senaste tiden innan förra veckas händelse.

Men nu har folk hört av sig till Säterbostäder och klagat. När det gäller störningar i huset har bostadsbolaget möjlighet att agera, men det är svårt för bolaget att agera när det gäller händelser utanför huset som mot busåkning ute på gatorna omkring, säger han.

Mer läsning

Annons