Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säter fick den lovade TV-tiden - så här fyllde man sina 30 sekunder

Efter medborgarförlaget om hur Säters kommun borde medverka i SVT:s program Landet Runt gick allting väldigt snabbt. Plötsligt lovades kommunen 30 sekunders TV-tid i det nämnda programmet och i söndags visades resultatet.

Annons

Redan föregående vecka gjorde ett, för Säters invånare, bekant ansikte med tillhörande röst entré i TV-rutan. Det var kommunfullmäktiges ordförande Maud Jones Jans (S) som över telefon medverkade i SVT:s program Landet Runt. Man valde att kontakta Jones Jans i och med att man fått nys, genom DT, om ett medborgarförslag som tagits upp under senaste kommunfullmäktige.

LÄS MER: Medborgarförslaget ger utdelning - Säter medverkar i Landet Runt

Programledaren Henrik Kruusval meddelade Maud att Säters kommun kulle få 30 sekunders TV-tid under kommande vecka. Hur inslaget skulle komma att se ut och vad det skulle innehålla överlät man till kommunen själva att besluta. Och i söndags visades resultatet, som lovat, upp under programmet.

Man valde att leverera två klipp där det ena, innehållandes marscherande barn spelandes på trummor, visades på en skärm bakom programledaren medan han kort berättade historien om medborgarförslaget. Sedan visades nästa inslag.

– Vi har fått ytterligare en film. Och där, hör och häpna, serveras vi faktiskt svaret på en gammal gåta här i TV-huset i Göteborg. Nämligen "vart tog soffan vägen?", säger Henrik Kruusval i programmet.

Henrik Kruuslval är programledare för Landet Runt.

I klippet syns Isabelle Felczak, vikarierande kultursekreterare på Säters kommun, sittandes i en röd soffa på Biografmuséet.

– Här i Säter finns gömda skatter. Som den här soffan, känd från Filmkrönikan, säger Felczak i klippet samtidigt som pianomusik spelas i bakgrunden.

LÄS MER: Medborgarförslag vill att Säter ska medverka i SVT:s Landet Runt: "Har gjorts väldigt dålig reklam för tätorten"

Man valde alltså att ge en kort inblick i vad som finns på det nämnda muséet. Med andra ord skulle man verkligen kunna påstå att Dan Ericson fick igenom delar av sitt medborgarförslag, och möjligtvis på rekordtid, då Biografmuséet var en av de punkter som han berörde under sin tid i talarstolen.

Mer läsning

Annons