Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sångfåglar från PRO underhöll på Fågelsångens äldreboende

Under onsdagseftermiddagen gästades Fågelsångens äldreboende i Säter av PRO:s lokala musik och sånggrupp.

Annons

PRO:s musik- och sånggrupp i Säter är en aktiv samling. Och i onsdags kulminerade deras våraktiviteter med att de spelade och sjöng för de boende på Fågelsångens äldreboende.

– Vi brukar alltid sjunga på ett äldreboende på höst- och vårkanten. Det är ett bra sätt att lätta upp stämningen, säger gruppens ledare Uddo Edman.

Stående från vänster i bild: Uddo Edman, Ingegerd Eklöf, Margaretha Eriksson, Elvi Lundin, Siv Sundfors, Karin Larsson (vice ledare), Ann-Gerd Örnlind, Dolly Emanuelsson. Sitter ner med ålderns rätt gör Sune Larsson, 90 år och Rut Larsson 92 år.

Gruppen bestod av tio sångare plus Göran Fyré på dragspel och Ingemar Oskarsson på gitarr (han hjälpte också till med sången). Bland sångarna utmärkte sig bland andra 90-plussarna Sune Larsson och Rut Larsson.

Onsdagens uppträdande inleddes med sången "Mosippan", vars text och musik skrivits av Roland Cedermark. Sen följde ytterligare nio låtar ur vårrepertoaren.

– Vi avslutade med en riktig höjdare. E Viva Espana. Då blev det riktigt gung både på kören och publiken. Det var riktigt uppskattat, berättar Uddo Edman, som själv för övrigt snart medverkar i en ny mäktig musikhändelse.

– Jag är med i Säters manskör som firar 100-årsjubileum om en dryg vecka.

Mer läsning

Annons