Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Postlåda sprängd i Säter

/
  • Lås. Uppbruten dörr och bortslitet handtag i ett hyreshus i centrala Säter där någon slängde en smällare på en balkong som tog eld.
  • Post. Här hänger bränd post från den sprängda postlådan på tork. Sören Stadjer, posten Säter uppmanar Säterbor som slängt post i brevlådan utanför systemet efter kockan 16.00 i onsdags att höra av sig.
  • Sprängd. Även stuprännor i centrala Säter har sprängts de senaste dagarna.

Annons

- En granne i närheten sprang ut i pyjamasen och släckte elden med vatten, säger Sören Stadjer, posten Säter.

Igår fick Sören och hans kollegor agera detektiver med att spåra upp de som fått sina brev förstörda. De hade att plocka post ur en stor kundvagn fylld med bränd och blöt post.

- Vi är tvingade att torka breven också, säger Sören.

Bland breven finns årets deklarationer, bankgirot och ett brev med begäran om aktivitetsstöd.

- Vi fixar nog de flesta breven men det vore bra om man känner igen sig att höra av sig till oss, säger Sören som träffas på mobil: 070-247 88 58.

Bakom sprängningen av brevlådan står ett gäng ungdomar, enligt ett vittne.

Förutom den sprängda brevlådan har det sprängts bland annat stuprännor i Säters centrum. Ett hyreshus i centrala Säter kunde ha börjat brinna om det inte varit för några uppmärksamma Säterbor.

- Några personer såg att det brann på min balkong. Någon hade slängt upp smällare på balkongen och jag var inte hemma. Tur att de fick syn på det och kunde släcka, säger den utsatte Säterbon.

Mer läsning

Annons