Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordningsproblem i Klockarskolan

/
  • Vuxna. Föräldern Peter Iversen är ofta på skolan. Det är också kommunens nya ungdomskonsulent Jenny Jansson. Båda är nöjda med skolans verksamhet.
  • Ordning. Klockarskolan har ordningsproblem men det gäller uteslutande en grupp elever i årskurs sju, berätar Gunnar Lennhed, rektor på Klockarskolan.
  • Gränser. Tonåringar testar gränserna. Både sina egna och vuxnas. Eleverna på bilden har ingen knytning till artikeln annat än att de är elever på Klockarskolan.

Annons

- Eleverna i åttan och nian har vi inga problem med. Där fungerar det bra men vi har det desto jobbigare med några elever i sjuan, säger Gunnar Lennhed, rektor för Klockarskolan.

En och en fungerar de bråkiga eleverna bra men när de kommer i grupp uppstår problem med att de ständigt testar var gränserna går.

Klockarskolans personal har haft några jobbiga år med ovanligt många elever. I år har elevantalet minskat med en klass men problemen har ändå vuxit i styrka.

- Vi har tillsatt en assistent som resurs och backar upp lärarna med bland annat handledning, säger Gunnar Lennhed.

Hittills har skolledningen inte beslutat att dela på de bråkiga eleverna. Men om det inte sker någon ändring tvingas man vidta åtgärder. Föräldrar och även lokala politiker har hört av sig till tidningen för att uppmärksamma problemen. En förälder säger till tidningen att de månadsbrev som skickas ut till föräldrar har en alltför glättad bild av verkligheten.

- Jag har förståelse för klagomålen men vi gör vad vi kan för att lösa problemen. Tyvärr är det för få få vuxna människor på skolan och frågan är hur vi kan ändra på det. Många föräldrar dyker inte ens upp på utvecklingssamtal som vi inbjuder till, säger Gunnar Lennhed.

Problem med alkohol och droger existerar inte på Klockarskolan, berättar, Gunnar Lennhed. Däremot vet han att elever har provat på hasch och att både alkohol och droger finns i skolans närhet och att detta har rapporterats till de sociala myndigheterna i Säters kommun.

- Vi har återkommande möten med både det sociala och polisens ungdomsgrupp.

Mer läsning

Annons