Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tomter i Säter

/
  • Kyrkberget. Här i sluttningen ovanför Säterbostäders flerfamiljshus på Kyrkberget i Stora Skedvi finns redan 29 obebyggda och avstyckade tomter. Nu aktiveras området i försök att få igång villabebyggelse.
  • Sjönära. Här i området vid Säters sjukhus före detta trädgård, där bland annat Säters golfklubbs drivingrange finns, kan det bli aktuellt att bygga villor.

Annons

Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste möte redovisades möjliga tomtområden. Det beslöts att nedprioritera vissa områden, medan några områden ska ytterligare studeras.

I centralorten Säter är det tre områden som ska belysas ytterligare, golfbanans drivningsrage, Hyllan och Viken.

Intill drvingrangen finns idag några villor som används för vård, men den verksamheten upphör och villorna blir hårdsålda om drivningsrangen ligger kvar där den nu ligger. Men om området där bland annat drvingrangen finns planeras för tomter blir det mycket attraktiva sjönära tomter och dessutom kan villorna säljas. I så fall ingår flytt av drivingrangen vid exploatering av området.

Hyllan är ett område vid Fritidsvägen, inte långt från området Lars Anders täppa där en planläggning för tomter redan pågår. Viken är ett område söder om sjön Ljustern, vid Björknäs udde.

Området Sjötäppan, attraktivt nära sjön Ljustern och Säters centrala delar, avvaktas det med.

- Vi avvaktar där vidare planläggning, bland annat med tanke på att det kan bli störningar från Säters Ångsåg, förklarar Abbe Ronsten.

Det är heller inte aktuellt att nu gå vidare med område Kulan, som ligger mellan Säters Ångsång och Burhagsområdet. Ett annat område det tittats på när Knutsbo, i närheten av Bispberg, men inte heller här är det aktuellt nu med att gå vidare för att få tillskapa nya tomter.

I Säter finns dessutom redan Bergstäkten planlagt.

I Gustafs pågår arbetet med nya tomter vid Bomans plats och någon ytterligare planläggning av tomter i Gustafs blir det inte tills vidare.

I Stor Skedvi aktiveras ett redan planlagt område på Kyrkberget där det finns 29 obebyggda tomter avstyckade och klara. Området ligger nordöst om Säterbostäders flerfamijshus.

En av de fyra tomterna vid Dalälven i Kyrkbyn finns också obebyggd.

I Silvbergsområdet är det aktuellt med ett område i Ulvshyttan, som kan användas både för fritidshus och permanent bebyggelse.

Mer läsning

Annons