Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen ska ha misshandlat sin fru och sitt barn med ett hopprep – nu åtalas han

En man från Säters kommun har åtalats misstänkt för grov kvinnofridskränkning samt grov fridskränkning. Han ska ha misshandlat sin hustru och sitt barn vid flera tillfällen, bland annat med ett hopprep.
Det framgår inte av åtalet om mannen erkänner eller förnekar brott.

Annons

En man från Säters kommun har åtalats misstänkt för grov kvinnofridskränkning samt grov fridskränkning. Han ska ha misshandlat sin hustru och sitt barn vid flera tillfällen, bland annat med ett hopprep. Obs: Bilden är arrangerad.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Fasta paviljongen – Följ med in i den historiska byggnaden som många vill riva

Tusenlappar går förlorade: Det händer med dina insatta pengar hos spelbolagen – om du dör

Gammalt gräs torkar blixtsnabbt: Expertens tips och råd för att undvika gräsbränder

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är bosatt i Säters kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för grov kvinnofridskränkning samt grov fridskränkning.

Enligt åtalet ska mannen ha misshandlat sin hustru vid flera tillfällen, mellan februari 2016 och april i år. Detta ska ha skett i bostaden i Säters kommun. Mannen ska ha slagit kvinnan med öppen hand samt med ett bälte och ett hopprep. Han ska även ha sparkat kvinnan i ryggen vid ett tillfälle.

Mannen misstänkt även ha misshandlat sitt barn, vid flera tillfällen mellan september 2017 och april i år. Detta ska ha skett i bostaden. Mannen ska ha sparkat på barnet vid ett tillfälle samt slagit barnet med öppen hand samt med ett hopprep.

Åklagaren skriver i åtalen, gällande både hustrun och barnet, att "varje gärning var led i en upprepad kränkning av NN:s integritet. Gärningarna var också sådana att de kunde förväntas allvarligt skada NN:s självkänsla". De fall av misshandel som mannen misstänks för läggs samman i brottet grov kvinnofridskränkning samt grov fridskränkning.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen, med hustrun och barnet samt med flera vittnen om var målsägandena har berättat för dem om händelserna. Åklagaren lägger även fram journalanteckningar och fotografier som, enligt åklagaren, beskriver skadorna på hustrun och barnet.

Det framgår inte av åtalet hur den åtalade mannen ställer sig till misstankarna, alltså om han erkänner eller förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons