Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbil fastnade mellan järnvägsbommar – snabbt arbete förhindrade olycka

Vid halv elva-tiden på tisdagsförmiddagen körde en lastbil fast på järnvägsspåret i Säter – samtidigt som ett tåg var på väg in. Tack vare snabbt arbete från SOS samt trafikledningscentralen kunde man dock undvika en olycka.

Annons

Vid klockan 10.30 på tisdagsförmiddagen fick SOS in flera samtal om att en lastbil fastnat mellan järnvägsbommarna på Norrtullsvägen i centrala Säter.

– Räddningstjänsten landar där nu. Man har även dragit med en ambulans som är på väg dit, berättade SOS Alarm vid klockan 10.40.

Polisen, som även de larmades till platsen, uppgav att lastbilen fastnat i en snödriva då den skulle köras över järnvägen, och då hade bommarna fällts ner.

Samtidigt var ett tåg på väg in.

– Så det blev lite bråttom och det var relativt nära när de fick stopp på tåget. Men ett väldigt bra jobb från SOS och trafikledningspersonalen i Gävle förhindrade en olycka, konstaterar Magnus Jonsson, insatsledare vid räddningstjänsten Dala Mitt.

– Vår personal på plats bistod chauffören med att få bort lastbilen från järnvägsspåret och sedan kunde man öppna järnvägen för trafiken igen. Totalt tog det mellan 20-25 minuter.

Bommarna uppges ha blivit skadade i samband med händelsen, något som kommer att åtgärdas.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons