Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalt vårdnadsbidrag i Säter?

Annons

I motionen föreslås att underlag tas fram för att Säters kommun kan bli en av de kommuner som tar chansen att inför kommunalt vårdnadsbidrag.

I motionen skrivs att föräldraruppror har pågått under många år runt om i landet för rätten för föräldrar att få ersättning för vård av egna barn.

Vidare skrivs att den nya alliansregeringen i regeringsförklaringen deklarerat att kommunerna ska få införa ett frivilligt kommunalt vårdnadsbidrag för föräldrar med barn mellan ett och tre år. Familjeminister Göran Hägglund har angivit att från 1 januari 2008 ska detta var möjligt.

Vårdnadsbidraget ska kunna utnyttjas på hel-eller halvtid och uppgå till maximalt 4 000 kronor per barn och månad om det beskattas och maximalt 3 000 kronor om det inte beskattas. Delar av vårdnadsbidraget ska kunna tas ut och trappas av mot graden av nyttjande av offentligt finansierad barnomsorg.

"Det finns nu en förväntan på oss från medborgarna, att vi i vår kommun gör vår del i att kunna infria löftet om ett kommunalt vårdnadsbidrag", skrivs i motionen.

Mer läsning

Annons