Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karnevalyra i Säter

/

Annons

I år är det kommunen själv som via sin näringslivsenhet står som arrangör sedan Säters köpmannaförening avsagt sig arrangemanget.

Tre sambaorkestrar, dansare och förhoppningsvis massor med folk i alla åldrar klädda i fantasifulla dräkter ska se till att det blir en festlig kväll. Någon tävling för bästa kostymer blir det inte.

Tidigare år har det varit en barnkarneval mitt på dagen, men det blir det inte i år, men barnen är välkomna till karnvalen på kvällen.

Det som blir för barnen på dagen är att det finns tivoli på Rådhustorget med lite olika attraktioner.

I år finns ingen speciell scen på Rådhustorget. Men genom att det genom näringsidkare bjuds på musik och även bland annat serveringstält blir det ändå fler aktiviteter än karnevalen. Karnevalen startar från Kungsgårdsskolan klockan 19.

Nytt för året är gratis karnevalsbuss. Från Gustafs får det bussar klockan 17 och 19 in till Säter och från Stora Skedvi klockan 18 och 20. Skedvibussen åker från Kyrkbyn via Fäggeby till Säter.

Bussarna hem går till Gustafs klockan 22 och 24 och till Stora Skedvi klockan 23 och 01.

Även boende i Silvbergsbygden kan åka gratis till karnevalen, men då med kompletteringstrafiken, som Säters taxi kör, och resan måste då beställas. Från Ulvshyttan avgår resan klockan 18 och hemresan går från Säter klockan 01.

Årets Säters triathlon har Prästgärdet som tävlingscentrum och denna gång blir det ett komprimerat tävlingsområde med flera varvningar både under cyklingen och löpningen. De som vill se cykelmomentet kan förutom vid tävlingscentrum på ett utmärkt sätt se cyklisterna efter Smedjebacksävgen mellan Skönviksområdet och Statoil. Löpningen går flera varv mellan tävlingscentrum och Säters camping.

Drygt 200 deltagare finns med och mer om tävlingarna kan ni läsa om på sportsidorna senare i veckan.

Fakta: Säter Triathlon

Tävlingscentrum: Prästgärdet dit det är fritt inträde.

Starttider lördag:

Masters 09.30

11 år och yngre 11.00

12-13 år 11.00

14-15 år 11.15

Herrar seniorer och juniorer 13.00

Damer seniorer, juniorer och H/D 16-17 år 14.15

Motion individuellt och stafett 16.00

Starttider söndag:

Stafett/lag 16 år och yngre 09.30

SM/RM stafett 11.00

Mer läsning

Annons