Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellet äntligen sålt

Annons

Så sent som den 2 februari hoppade Kokkarinen och Jansson av affären därför att lagstadgade kontroller inte genomförts på många år. Det handlade om såväl brandsäkerhet som kontroll av ventilationsanläggningar. Åtgärder som de inte kalkylerat med inför köpet av hotellet.

-Vi känner att vi har den rätta kompetensen för att driva stadshotellet. Tillsammans kan vi mat, restaurang, hotell och marknadsföring, säger Tommmy Kokkarinen, kock med lång erfarenhet inom branschen.

Han jobbade så sent som för någon månad sedan som kock på Dalarasten medan Åsa Jansson har erfarenhet från bland annat flyget.

Båda ansvarar för hela anläggningen men deras olika kompetenser gör att Tommy Kokkarinen står för köket medan Åsa Jansson tar hand om marknadsföringen och blir hotellets ansikte utåt som husfru.

De äger fastigheten tillsammans genom ett aktiebolag.

Öppningen av stadshotellet sker den 25 februari då även hotelldelen öppnas.

- Vi hade redan före köpet av stadshotellet en hel del bokningar plus att vi hade gjort upp om anställningar som vi vill ta ansvar för. Vi var så långt komna i våra planer att vi mer eller mindre var tvingade att genomföra affären. Det här är något som vi båda tror mycket på, säger Tommy Kokkarinen.

De nya ägarna charmade Säterborna i går genom att öppna hotellet och be folk ta vad de ville ha - gratis. En stor affisch utanför hotellet lockade många som besökte stadshotellet och hämtade glas, porslin, köksattiraljer, stolar och mängder av andra saker.

-Det är skönt att bli av med alla gamla grejer, säger Tommy Kokkarinen.

En raritet - ett gammalt piano - utlovas till den som kan garantera att det blir kvar i Säter. Det är ett mycket gammalt piano av det nobla märket: Norberg.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons