Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra alternativa platser för särskilt boende i Säter utreds

Kommunledningen i Säter ger samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att parallellt utreda fyra alternativa platser för ett nytt särskilt boende. Prästgärdet och villaområdet i Skönvik nämns bland alternativen.

Annons

Det särskilda boendet är till för multihandikappade som behöver extra stöd. Det kommer att innefatta 65 platser och enligt beslut ska boendet vara helt klart och i bruk senast 2020. Fram till dess väntar en lång process för att få alla pusselbitar på plats.

– För oss är det viktigt att få optimal funktion på boendet. Dels för brukare och personal. Det gäller också logistiken runt och kring boendet. Sen kommer säkert Säterborna att ha synpunkter, säger Sune Hemmingsson (C), ordförande i socialnämnden.

2020 ska ett nytt särskild boende vara i bruk. Nu ska kommunen välja mellan fyra olika geografiska platser i centrala Säters omedelbara närhet, där boendet ska byggas.

De fyra platserna som anges som intressanta är Prästgärdet i anslutning mot Falkgränd, den så kallade Algatomten längs med Smedjebacksvägen, parkeringen och marken intill Coriandergården, samt en yta intill det nya villaområdet på Skönviksstrand.

Bland dessa ska alltså en plats väljas, vilket helst ska ha skett till våren 2017, förklarar Sune Hemmingsson.

– Alla handlingar ska vara klara i höst, så att det kan börja byggas nästa år.

Mer läsning

Annons