Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotspår i snön kan ha avslöjat misstänkt inbrottstjuv – nu åtalas mannen för stöld

Efter ett inbrott i en butik i Säter ska polisen ha hittat fotspår i snön som ledde till en väg och bilspår som i sin tur ledde polisen till en varmkörd bil vid en fastighet.
Nu åtalas en man misstänkt för stölden, vilket han förnekar, samt för ett par andra brott som han varken erkänner eller förnekar.

Annons
Efter ett inbrott i en butik i Säter ska polisen ha hittat fotspår i snön som ledde till en väg och bilspår som i sin tur ledde polisen till en varmkörd bil vid en fastighet. Nu åtalas en man misstänkt för stölden. Obs: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Fasta paviljongen – Följ med in i den historiska byggnaden som många vill riva

Tusenlappar går förlorade: Det händer med dina insatta pengar hos spelbolagen – om du dör

Gammalt gräs torkar blixtsnabbt: Expertens tips och råd för att undvika gräsbränder

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 30-årsåldern och bosatt i Säters kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för stöld, olovlig körning, rattfylleri samt narkotikabrott.

Enligt åtalet ska mannen, den 18 januari i år, ha gjort inbrott i en butik i Säter genom att krossa två rutor. Från butiken ska han sedan ha stulit snus och cigaretter till ett okänt värde.

En polis har berättat att man hittade fotspår i snön som ledde till en väg där bilspår säkrades. Bilspåren ska sedan, enligt åtalet, ha lett polisen till en varmkörd bil intill en fastighet och vid husrannsakan ska polisen ha gjort fynd som ska binda mannen till inbrottet. Bland bevisningen mot mannen finns ett tygstycke med mannens DNA som ska ha hittats på brottsplatsen. Den åtalade mannen förnekar brott.

En månad senare, den 26 februari i år, ska mannen ha kört bil vid Uggelbo i Säters kommun trots att han saknade körkort och var påverkad av alprazolam och amfetamin, som är narkotikaklassat. Dessutom ska han ha haft 2,16 gram kokain, 0,74 gram amfetamin och 36 tabletter alprazolam på sig.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen samt analysresultat och beslagsprotokoll som ska bevisa att mannen begått brotten.

Det framgår inte av åtalet hur mannen ställer sig till misstankarna och brotten den 26 februari, alltså om han erkänner eller förnekar dessa brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons