Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för misshandel

Annons

Kvinnan och den dömde 21-åringen hade varit ett par en tid. Men efter att han bland annat hotat att trycka en pistol mot hennes huvud, valde hon att avsluta förhållandet i början av september 2006.

Samma kväll stod 21-åringen utanför hennes dörr. Han ville ha sina kläder och tillsammans gick de ner i tvättstugan.

Där började en nästan två timmar lång psykisk terror och grov misshandel.

21-åringen dunkade kvinnans huvud i betonggolvet och slog henne i ansiktet. Han sade till henne att hon skulle se sig om, för här nere skulle hon dö.

Sedan tvingades kvinnan delta i ett slags frågesport. Varje fel svar resulterade i flera smällar. Kvinnan har berättat att hon såg tidningsrubriker framför sig med texten: 28-åring ihjälslagen i tvättstuga.

Men plötsligt avbröt 21-åringen misshandeln. Han ville att de skulle gå upp till kvinnans lägenhet. En stund senare gav han sig av.

Trots att hon var blåslagen åkte inte kvinnan till sjukhuset förrän morgonen efter. Hon vågade inte då hon trodde hon var tvungen att göra en anmälan mot 21-åringen.

Först i november anhölls 21-åringen i sin frånvaro. Sedan den 3 februari har han varit häktad.

21-åringen är tidigare straffad och var dömd till skyddstillsyn. Den har nu undanröjts av Falu tingsrätt, som i stället har dömt honom till två års fängelse. Han fälldes för grov misshandel, grovt olaga hot och ringa narkotikabrott.

21-åringen ska också betala 80 000 kronor i skadestånd till kvinnan för bland annat kränkning samt sveda och värk.

Mer läsning

Annons